Čočková s vinnou klobásou


SUROVINY:
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g kvalitní šunky
1 lžíce másla
3 řapíky celeru
1 mrkev
1 brambor
1 l zeleninového vývaru
200 g červené čočky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
sůl
špetka mletého kmínu
150 g vinné klobásy

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Po chvilce přisypeme kostičky šunky, brambor, tenké plátky česneku, mrkve a řapíkatého celeru. Restujeme asi 5 minut a stále mícháme. Zalijeme zeleninovým vývarem, přisypeme opláchnutou a přebranou čočku, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín a sůl. Pozvolna vaříme do úplného změknutí zeleniny a čočky. Když je vše měkké tak rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka.
2. Vinnou klobásu dáme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a dáme péci do trouby při 200°C do zezlátnutí. Když je klobása hotova, tak ji pokrájíme na asi 4 cm kousky a napichujeme na špejli. Na závěr klobáskou zdobíme polévku.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč

http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=62

Komentáře

Oblíbené příspěvky