Kuře po italsku na bílém víně
SUROVINY:
2 kuřecí prsa
hrst parmezánu
hrst bazalky
hrst sušených rajčátek
hrst slunečnicových semínek
1 malá cibule
lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
půl hrnku masového vývaru
sůl a pepř
POSTUP:
Kuřecí prsa rozklepeme na tenký plát, který okořeníme solí a pepřem. Parmezán, bazalku, rajčátka a slunečnicová semínka rozmixujeme na jemnější směs. Touto směsí následně plníme kuřecí prsa, která musíme pečlivě zabalit. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a kuřecí kapsy, které z obou stran orestujeme do zlatava. Přilijeme bílé víno, vývar a zakryté ještě asi 15 minut vaříme, občas masa otočíme. Podle chuti dokořeníme omáčku. Podávala jsem s bramborem.
Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč
2 kuřecí prsa
hrst parmezánu
hrst bazalky
hrst sušených rajčátek
hrst slunečnicových semínek
1 malá cibule
lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
sůl a pepř
POSTUP:
Kuřecí prsa rozklepeme na tenký plát, který okořeníme solí a pepřem. Parmezán, bazalku, rajčátka a slunečnicová semínka rozmixujeme na jemnější směs. Touto směsí následně plníme kuřecí prsa, která musíme pečlivě zabalit. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a kuřecí kapsy, které z obou stran orestujeme do zlatava. Přilijeme bílé víno, vývar a zakryté ještě asi 15 minut vaříme, občas masa otočíme. Podle chuti dokořeníme omáčku. Podávala jsem s bramborem.
Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč
Komentáře
Okomentovat