Panenka na zeleném pepři se zeleninovou palačinkou

SUROVINY:
180 g vepřové panenky
rýžový olej (možno nahradit)
sůl a pepř
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky nakládaného zeleného pepře
pár kuliček kaparů
hrnek masového vývaru
1/4 hrnku bílého vína
Na palačinky:
125 ml mléka
1 vejce
35 g špaldové mouky
30 g hladké mouky
špetka soli
Směs do palačinek:
1 lžíce másla
1 mrkev
1 řapíkatý celer
1/4 lilku
sůl a pepř
1 lžička třtinového cukru

POSTUP:
1. Panenku očistíme a pokrájíme na tlustší špalíčky. Okořeníme je solí a pepřem. Do pánve nalijeme trochu oleje a zprudka panenku osmažíme ze všech stran. Maso dáme do zapékací mísy a dáme do trouby péci asi na 5 minut při 200°C. Do pánve kde jsme opékali maso přidáme masový vývar, bílé víno, kapary, kuličky zeleného pepře, hořčici, sůl a pepř. Za občasného míchání vyvařujeme do hustšího sosíku.
2. Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a prošleháme dohladka. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout. Pánev lehce potřeme olejem a opékáme na ní palačinky pěkně dozlatova.
3. V jiné pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na tenoučké plátky pokrájenou mrkev, řapíkatý celer a lilek. Zeleninovou směs okořeníme solí, pepřem a třtinový cukr. Restujeme asi 5 minut dokud všechna zelenina není měkká.

Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 2
Orientační cena: 80 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=40

Komentáře

Oblíbené příspěvky