Pečené sýry přelité borůvkovou omáčkou se salátem z manga a polníčku

SUROVINY:
100 g kozího sýra
120 g hermelínu
200 g mozzarelly
sušená rajčátka
100 g schwarzwaldské šunky
Na salát:
120 g polníčku
1 mango
50 g slunečnicových semínek
1 lžíce medu
1 lžíce olivového oleje
1 lžička balsamika
sůl a pepř
Na omáčku:
půl hrnku borůvek
lžička medu

POSTUP:
1.
Kozí sýr nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a obalíme v šunce. Hermelín nakrájíme na silnější špalíčky a také obalíme v šunce. Mozzarellu nakrájíme na špalíčky, rajčátka na tenké nudličky a společně obalíme v šunce. Dáme do zapékací mísy péct při 200°C na 12 minut.
2. Polníček opláchneme a necháme okapat. Mango oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na kostičky. Dáme společně s polníčkem do plastové mísy. Slunečnicová semínka zprudka orestujeme na suché pánvi a přidáme do salátu. V hrnečku si promícháme med, olivový olej, balzamiko, sůl a pepř. Zálivku přilijeme do salátu a promícháme.
3. Omáčku přepravíme tak, že rozmixujeme borůvky s medem. Následně jí polijeme sýry.

Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 3
Orientační cena: 160 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky