Zapečená lilková polévka se sýrovou krustou

SUROVINY:
1 cibule
1 lilek
2 brambory
2 lžíce oleje
zeleninový vývar
sůl a pepř
100 ml smetany
1 stroužek česneku
lžička majoránky
celozrnný rohlík
30% eidam

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Lilek a brambory zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibulce. Za stálého míchání restujeme asi 4 minuty. Poté zalijeme vývarem tak, aby zelenina byla ponořena. Okořeníme solí, pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Vaříme do úplného změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, tak do polévky přisypeme sušenou majoránku. Tyčovým mixerem rozmixujeme do hladkého krému, dáme zpět na plotnu, přilijeme smetanu a ještě prohřejeme. Polévku vléváme do zapékacích mističek, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, na sýr dáme tenké kolečko rohlíku a dáme zapéci na nejvyšší výkon trouby. Až do zezlátnutí sýra.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 45 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky