Pstruh s mandlovou nádivkou na zeleninovém obláčku

SUROVINY: 
1 pstruh
půlka citronu
sůl a drcený kmín
30 g mandlí (hoblinky)
50 g eidamu
1 malé vejce
sůl a pepř
lžíce nasekané petrželky
1 lístek šalvěje
1 lžička strouhanky
Na restovanou zeleninu:
lžíce másla
3 mrkve
3 řapíky celeru
1 velký brambor
1 stroužek česneku
3 lžíce kukuřice
lžička sušeného rozmarýnu
sůl a pepř

POSTUP:
1. Hoblinky mandlí opražíme nasucho na pánvi do světle hněda. V misce smícháme mandle, strouhanku, nasekanou petrželku, šalvěj, vejce a nastrouhaný eidam. Podle chuti osolíme a opepříme.
2. Vykuchaného, šupin zbaveného pstruha omyjeme a osušíme. Kůži pstruha lehce

nařízneme, osolíme a okmínujeme. Pstruha naplníme nádivkou, svážeme provázkem tak, aby nám nádivka zůstala uvnitř.
3. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Kus alobalu poklademe tenkými plátky citronu, na něj položíme pstruha a pevně zavineme do alobalu. Dáme do trouby na 20 minut, poté alobal rozvineme a pečeme ještě 10 minut.
4. Veškerou zeleninu zbavíme slupky, pokrájíme ji na tenké plátky a vše orestujeme do měkka na másle. Zeleninu restujeme asi 10 minut. Ke konci okořeníme solí, pepřem a sušeným rozmarýnem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 110 Kč




http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22

Komentáře

Oblíbené příspěvky