Tuňákové placičky se zeleninovým bulgurem

SUROVINY:
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
2 vejce
100 g ovesných vloček
100 ml horké vody
4 uvařené středně velké brambory
sůl a pepř podle potřeby
strouhanka
1 lžíce nasekané petržele
Na bulgur:
1 hrnek bulguru
2 hrnky zeleninového vývaru
1 lžíce másla
180 g žampionů
hrst kukuřice
hrst hrášku
lžíce nasekané pažitky
sůl a pepř
2 červené papriky

POSTUP:
1.
Do velké mísy nasypeme ovesné vločky, přelijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut bobtnat. Uvařené a vychladlé brambory zbavíme slupky a nastrouháme najemno. K vločkám přidáme nastrouhané brambory, vejce, scezeného tuňáka, petržel, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi tvarujeme placičky, které pečeme při 200°C asi 30 minut. V půlce pečení placičky otočíme.
2. Do horkého zeleninového vývaru nasypeme bulgur a asi 8 minut pozvolna vaříme. Poté odstavíme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut v klidu. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na kostičky pokrájené žampiony. Po chvilce přidáme kukuřici, hrášek, pažitku, sůl a pepř. Asi po 5 minutách pozvolného dušení přimícháme k bulguru. Papriky si přepůlíme a poslouží nám jako mističky na bulgur.

Doba přípravy:
1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 110 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=61

Komentáře

Oblíbené příspěvky