Rajčatová polévka s parmazánovými chipsy a pestem

SUROVINY:
650 g zralých rajčat
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
500 ml zeleninového vývaru
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl a pepř
hrst bazalky
špetka skořice
zakysaná smetana na ozdobu
Parmazánové chipsy:
20 g parmazánu
45 g eidamu
Pesto:
2 lžíce piniových oříšků
2 hrsti bazalky
1 stroužek česneku
lžička parmazánu
olivový olej podle potřeby

POSTUP:
1.
Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. Pokrájíme je na malé kousky a v úzké vysoké nádobě rozmixujeme tyčovým mixerem. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm pokrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidáme tenké plátky česneku. Když nám česnek zavoní, tak do hrnce přilijeme rozmixovaná rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a pepř. Pozvolna vaříme 15 minut. Ke konci přisypeme hrst nasekané bazalky.

2. Parmezán a eidam nastrouháme na jemno. V misce jej smícháme a poté dáváme na pečící papír do požadovaného tvaru. Já zvolila tvar tyčinek a placiček. Dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200°C do zezlátnutí.
3. V hmoždíři rozdrtíme bazalku, oříšky, parmazán, česnek a olivový olej. Hněteme tak dlouho, dokud nám nevznikne jednolitá hmota. Při podávání polévky zdobíme parmazánovými tyčinkami a pestem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 130 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky