Rajčatové rizoto s žampiony plněnými mozzarellou

SUROVINY:
6 středně velkých rajčat
250 g rýže basmati
1 stroužek česneku
2 lžíce parmazánu
sůl a pepř
Na plněné žampiony:
10 žampionů
1 šalotka
1 lžička másla
1 mozzarella
sůl a pepř

POSTUP:
1. Rýži dáme vařit podle návodu. Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. Pokrájíme na kostičky, vsypeme do vysoké úzké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixerem.  Do rajčatové směsi přidáme prolisovaná česnek, sůl a pepř. Hotovou rýži scedíme a přesypeme do čistého hrnce. Přilijeme k ní rajčatovou směs a společně s rýží pozvolna vaříme asi 10 minut.
2. Žampiony očistíme, odebereme nožičky a ještě zlehka vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou šalotku. Přidáme na kostičky pokrájené nožičky žampionů a restujeme asi 8 minut. Pánev odebereme z plotny a do směsi ještě vmícháme na malé kostičky pokrájenou mozzarellu. Směs okořeníme solí, pepřem a plníme jí vydlabané žampiony. Dáme zapéct při 200°C pod program grill na 15 minut. Žampiony podáváme s rizotem a celý pokrm posypeme parmazánem.

Doba přípravy:
1,2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky