Tempeh špíz s hráškovým pyré

SUROVINY:
220 g marinovaného tempehu
olivový olej
2 středně velké brambory
hrnek hrášku
lžička kari koření
sůl

POSTUP:
1. Tempeh jelikož je marinovaný, tak není potřeba nijak dochucovat. Tempeh pokrájíme na kostky a napichujeme na špejli. Dáme do zapékací mísy a špíz zakápneme olivovým olejem. Dáme do vyhřáté trouby pod program grill na 200°C asi na 10 minut.
2. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na opravdu malinké kostičky. Je to z toho důvodu, aby se nám uvařili stejně rychle jako hrášek. Brambory i hrášek dáme vařit do osolené vody a přidáme k nim i kari koření. Když jsou brambory měkké, tak vývar slijeme do hrnečku. Brambory s hráškem přesypeme do vysoké nádoby a tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Pohle potřeby přiléváme vývar. Já použila asi půl hrnečku. Špíz podáváme s hráškovým pyré.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 60 Kč


Co to je tempeh?

Je to sójový sýr! Sójový sýr zvaný Tempeh, který je vůbec nejkvalitnějším produktem ze všech sójových výrobků, obsahující všechny aminokyseliny jako komplexní bílkovina.
Připravuje se z uvařených, rozmačkaných a do bloků slisovaných sójových bobů, do kterých se přidává bakteriální kultura Bakteri rhyzopus oryzae (oligosporus). Tempeh zraje podobně jako plísňové sýry. Výsledkem je poté sójový sýr se šedomodrou ušlechtilou plísní. Je ceněný hlavně pro svůj vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, vápníku, fosforu, železa a vitaminu B12, který vzniká kvůli činnosti bakterií. Dále obsahuje minerály, které jsou pro organismus nejen lehce vstřebatelné, ale i dobře zabudovatelné do tkání a použitelné pro metabolismus.

http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=62

Komentáře

Oblíbené příspěvky