Vrstvený předkrm z tuňáka
SUROVINY:
2
rajčata
1
mozzarella
hrst
bazalky
160 g
tuňáka ve vlastní šťávě
1
avokádo
1 malý
stroužek česneku
citronová
šťáva
sůl a
pepř
olivový
olej
POSTUP:
Rajčata
i mozzarellu pokrájíme na malé kostičky a zbavíme přebytku
vody. Rajčata, mozzarellu i nasekanou bazalku dáme do
jedné misky
a promícháme. Tuňáka vsypeme do cedníku a necháme okapat. Zralé
avokádo zbavíme slupky, pecky a dáme do misky. K avokádu přidáme
citronovou šťávu, stroužek česneku, sůl, pepř a tyčovým
mixerem rozmixujeme dohladka. Pomocí formičky začneme vrstvit
předkrm. Nejprve dáme vrstvu rajčat, mozzarelly a bazalky.
Následuje vrstva tuňáka a naposledy vrstva avokáda. Celý předkrm
zakápneme olivovým olejem. Podáváme s pečivem.
Doba
přípravy: 30
minut
Počet
porcí: 2
Orientační
cena: 100 Kč
Komentáře
Okomentovat