Batátový krém se sýrovým chlebem

SUROVINY:
1 cibule
lžíce másla
2 velké batáty
zeleninový vývar
hrnek červené čočky
hrst ovesných vloček
muškátový oříšek
sůl a pepř
celozrnný chléb
eidam

POSTUP:
1. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kostičky pokrájenou cibuli. Batáty zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Restujeme asi 4 minuty a zalijeme vývarem. Do polévky ještě přidáme propláchnutou čočku a ovesné vločky. Polévku vaříme asi 15 minut dokud všechny suroviny nejsou zcela měkké.
2. Mezitím si připravíme sýrové krutony. Chléb posypeme nastrouhaným eidamem a dáme zapéci při 200°C asi na 10 minut.
3. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixerem a dáme ještě prohřát na plotnu. Podle chuti okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou, ozdobit polníčkem a podáváme ji se sýrovým chlebem.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 40 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=61

Komentáře

Oblíbené příspěvky