Batátový krém se sýrovým chlebem
1 cibule
lžíce másla
2 velké batáty
zeleninový vývar
hrnek červené čočky
hrst ovesných vloček
muškátový oříšek
sůl a pepř
celozrnný chléb
eidam
POSTUP:
2. Mezitím si připravíme sýrové krutony. Chléb posypeme nastrouhaným eidamem a dáme zapéci při 200°C asi na 10 minut.
3. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixerem a dáme ještě prohřát na plotnu. Podle chuti okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou, ozdobit polníčkem a podáváme ji se sýrovým chlebem.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 40 Kč
Komentáře
Okomentovat