Panenka na červeném víně a tymiánu

SUROVINY:
400 g vepřové panenky
olivový olej
sůl a pepř
kvalitní anglická slanina
50 ml červeného vína
lžička sušeného tymiánu

POSTUP:

Panenku očistíme, okořeníme solí, pepřem a zabalíme do slaniny. Zprudka ji orestujeme na pánvi, kterou jsme potřeli olejem. Když je panenka hotová ze všech stran, tak přilijeme červené víno. Přisypeme tymián a asi 10 minut pozvolna vaříme. Panenku průběžně otáčíme. Poté panenku vyjmeme z pánve a pokrájíme ji na plátky. V pánvi ještě pozvolna redukujeme omáčku, kterou podle chuti okořeníme solí a pepřem. Podávala jsem se šťouchaným bramborem.

Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 80 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky