Panenka na červeném víně a tymiánu
SUROVINY:
400 g vepřové panenky
olivový olej
sůl a pepř
kvalitní anglická slanina
50 ml červeného vína
lžička sušeného tymiánu
POSTUP:
Panenku očistíme, okořeníme solí, pepřem a zabalíme do slaniny. Zprudka ji orestujeme na pánvi, kterou jsme potřeli olejem. Když je panenka hotová ze všech stran, tak přilijeme červené víno. Přisypeme tymián a asi 10 minut pozvolna vaříme. Panenku průběžně otáčíme. Poté panenku vyjmeme z pánve a pokrájíme ji na plátky. V pánvi ještě pozvolna redukujeme omáčku, kterou podle chuti okořeníme solí a pepřem. Podávala jsem se šťouchaným bramborem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 80 Kč
400 g vepřové panenky
olivový olej
sůl a pepř
kvalitní anglická slanina
50 ml červeného vína
lžička sušeného tymiánu
POSTUP:
Panenku očistíme, okořeníme solí, pepřem a zabalíme do slaniny. Zprudka ji orestujeme na pánvi, kterou jsme potřeli olejem. Když je panenka hotová ze všech stran, tak přilijeme červené víno. Přisypeme tymián a asi 10 minut pozvolna vaříme. Panenku průběžně otáčíme. Poté panenku vyjmeme z pánve a pokrájíme ji na plátky. V pánvi ještě pozvolna redukujeme omáčku, kterou podle chuti okořeníme solí a pepřem. Podávala jsem se šťouchaným bramborem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat