Bramborový krém s bazalkovým bramborem

SUROVINY:
lžíce másla
1 cibule
půl hrnku ovesných vloček
zeleninový vývar
500 g brambor
1 stroužek česneku
sůl a pepř
muškátový oříšek
30 g goudy
Na brambory:
4 uvařené brambory ve slupce
sůl
lžíce sušené bazalky

POSTUP:
1.
V hrnci rozpustíme máslo a dáme na něj restovat drobně nakrájenou cibulku. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na malé kostičky. Kostičky brambor přidáme po chvilce k cibulce a za stálého míchání pár minut restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme ovesné vločky, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř podle chuti.
2. Uvařené brambory zbavíme slupky a přendáme je do misky. Přisypeme sůl a sušenou bazalku. Šťouchadlem rozšťoucháme.
3. Když máme suroviny v polévce měkké, tak ji rozmixujeme tyčovým mixerem. Polévku podáváme se šťouchaným bramborem a celou polévku posypeme nastrouhanou goudou.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 40 Kč


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky