Fenyklový salát s pomerančovou redukcí

SUROVINY:
1 fenykl
1 mrkev
50 g uzeného lososa
sůl a pepř
olivový olej
2 pomeranče
pomerančová kůra
lžička medu
špetka skořice

POSTUP:
1.
Fenykl pokrájíme na tenoučké plátky a vložíme je do misky. Mrkev zbavíme slupky a pokrájíme také na tenké plátky. Já mrkev krájela pomocí škrabky na brambory. Do salátku přilijeme trochu oleje a podle chuti okořeníme solí a pepřem. Zatím dáme do lednice.

2. Oba pomeranče oloupeme a z jednoho si připravíme pomerančovou redukci. Pomeranč zcela zbavíme dužiny a pokrájíme jej na kousky. Dáme do malého hrnce, přidáme pomerančovou kůru, med a skořici. Pomeranč pozvolna vaříme do zhoustnutí.  Druhý pomeranč pokrájíme na kolečka. Lososa pokrájíme na širší nudle.
3. Salát nandáme na talíř, ozdobíme pomerančovými kolečky, lososem a také pomerančovou redukcí.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 80 Kč



Jelikož s manželem ujíždíme na navštěvování luxusních restaurací, tak tímto salátem jsem se inspirovala v Café Imperial u Zdeňka Pohlreicha.

http://afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky