Bramboračka s hlívou ústřičnou
1 cibule
lžička másla
lžička rýžového oleje
400 g brambor
280 g hlívy ústřičné
zeleninový vývar
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 stroužky česneku
1 lžíce hrašky na zahuštění
sůl a pepř
drcený kmín
POSTUP:
V hrnci rozehřejeme
máslo s olejem a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Po chvilce
přidáme tenké plátky hlívy ústřičné, kostičky brambor a
restujeme společně s cibulkou. Poté zalijeme vývarem, přihodíme
bobkový list, nové koření, kmín a prolisovaný česnek. Polévku
vaříme do změknutí brambor a na posledních 5 minut varu přidáme
majoránku a zahustíme hraškou. Podle chuti okořeníme
solí a pepřem.
Doba přípravy:
40 minut
Počet porcí: 6
Orientační cena: 40 Kč
Komentáře
Okomentovat