3 DRUHY BRUSCHETT

Italské bruschetty

SUROVINY:
1 velká bageta
1 mozzarella
250 g rajčat
100 g schwarzwaldské šunky
1 avokádo
sůl a pepř
20 g piniových oříšků
Zálivka:
olivový olej
balzamiko
hrubozrnná hořčice
med

POSTUP:
1. Bagetu rozkrájíme na plátky a dáme je zapéci do vyhřáté trouby při 200°C na asi 5 minut. Mozzarellu, rajčátka, šunku a avokádo pokrájíme na malé kostičky a dáme do jedné misky. Přisypeme piniové oříšky, okořeníme solí, pepřem a řádně promícháme. Tuto směs navrstvíme na bagety a vyskládáme na talíř.
2. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, hořčici, med a řádně promícháme. Zálivkou pak zakápneme bruschetty a posypeme zbylými oříšky.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 110 Kč


...
Bruschetty s rukolovým pestem

SUROVINY:

120 g rukoly
15 g piniových oříšků
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 avokádo
2 lžičky parmezánu
sůl a pepř
citronová šťáva
2 bagety
cherry rajčata

POSTUP:
Bagetu rozkrájíme na plátky a dáme je zapéci do vyhřáté trouby při 200°C na asi 5 minut. Rukolu, olej, oříšky, česnek, avokádo, nastrouhaný parmezán, citronovou šťávu, sůl, pepř- tyto všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou hmotu. Na zezlátlé bruschetty navrstvíme pesto a ozdobíme rajčátky a oříšky.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 100 Kč


...

Bruschetty s játry na víně a jablky

SUROVINY:

5 šalotek
olivový olej
450 g kuřecích jater
1 stroužek česneku
1/4 hrnku červeného vína
2 lžičky sušené majoránky
citronová šťáva
1 velká dlouhá bageta
1 jablko
1 lžíce javorového sirupu

POSTUP:
1.
Bagetu rozkrájíme na plátky a dáme je zapéci do vyhřáté trouby při 200°C na asi 5 minut. Jablko opláchneme a pokrájíme na tenké měsíčky. Přendáme do mističky a zalijeme javorovým sirupem. Necháme odležet v lednici. Mezitím nám jablka chytnou sladkou chuť.
2. Šalotku zbavíme slupky a pokrájíme na tenké plátky. Šalotky orestujeme na oleji. Po chvilce přidáme na nudličky pokrájená játra a podlijeme vínem. Když jsou játra hotová, tak přidáme pár kapek citronové šťávy, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a ještě chvilku podusíme. Nejlépe dokud se nám nevypaří víno. Játra navrstvíme na bagetku a přidáme plátek jablka.

Doba přípravy:
50 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč


http://afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky