Špíz s žampiony se salátem
3 velké žampiony
5 plátků kvalitní anglické slaniny
sůl a pepř
olivový olej
Na salát:
svazek ředkviček
250 g cherry rajčátek
120 g polníčku
1 avokádo
lžíce olivového oleje
lžička balzamika
lžička javorového sirupu
lžička hrubozrnné hořčice
sůl a pepř
SUROVINY:
1. Žampiony pokrájíme na plátky a střídavě společně se slaninou napichujeme na párátko. Špíz potřeme olivovým olejem a zlehka osolíme a opepříme. Pečeme při 220°C pod programem grill až do zezlátnutí.
2. Mezitím se pustíme do salátu. Veškerou zeleninu opláchneme. Ředkvičky, rajčátka a avokádo pokrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a přidáme polníček, který se zeleninou promícháme. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, javorový sirup, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepře. Těsně před podávání do salátu zálivku vmícháme.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 90 Kč
Komentáře
Okomentovat