Kotleta se salátem


SUROVINY:
600 g vepřové kotlety
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
větvička rozmarýnu
150 g kvalitní anglické slaniny
Na salát:
200 g cherry rajčátek
100 g polníčku
hrst zelených oliv
1 mozzarella
olivový olej
balzamiko
sůl a pepř

POSTUP: 
1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme solí, pepřem a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou asi 24 hodin.
2. Troubu dáme předehřát na 180°C. Na pracovní desce poklademe vedle sebe slaninu tak, aby vždy o 1-2 cm přesahovala přes sebe. Rozpálíme pánev se lžící oleje a maso ze všech stran zprudka opečeme. Na vzniklé slaninové lůžko položíme opečený kus masa a slaninu přeložíme dokola. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a dáme do trouby na 50 minut. Maso nezakrýváme.  Maso vyjmeme na prkénko a necháme odpočívat.
3. Opláchnutý a okapaný polníček dáme do velké mísy, přidáme přepůlená rajčátka, natrhanou mozzarellu a přisypeme olivy. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, sůl, pepř a směs vmícháme do salátu. Podávala jsme se šťouchaným bramborem.

Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 140 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=61

Komentáře

Oblíbené příspěvky