Kuřecí na špejli s brokolicovým dipem a pečeným bramborem

SUROVINY:
2 kuřecí prsa
lžíce olivového oleje
lžička kari koření
sůl a pepř
Na pečené brambory:
450 g brambor
lžíce olivového oleje
sušený česnek
sůl
Na dip:
1 zakysaná smetana
sůl a pepř
citronová šťáva
malý stroužek česneku
půl uvařené brokolice

POSTUP:
1.
Prsa pokrájíme na dlouhé tenké plátky. Ty vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem, okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Řádně promícháme a necháme hodinu odležet v lednici. Po hodině napíchneme na špejli a pečeme při 200°C asi 20 minut na program grill.
2. Brambory opláchneme, kartáčkem pečlivě očistíme slupku a pokrájíme na špalíčky. Vložíme je do misky, zalijeme studenou vodou a necháme v ní 20 minut odpočinout. Z brambor slijeme vodu a vysušíme je na čisté utěrce. Dáme je zpět do suché misky, zakápneme olivovým olejem, posypeme česnekem, osolíme a pečlivě promícháme. Brambory rozmístíme po plechu, který máme vystlaný pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby při 220°C, až do zezlátnutí brambor.
3. Mezitím si připravíme dip. Do mističky dáme zakysanou smetanu, vychladlou brokolici, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, podle potřeby sůl a pepř. Dip rozmixujeme tyčovým mixerem a dáme chladit do lednice.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 85 Kč

https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky