Karotkový krém se zázvorem a kokosovým mlékem

SUROVINY:
420 g baby karotek
zeleninový vývar
1 lžíce oleje
lžička másla
1 cibule
zázvor
150 ml kokosového mléka
šťáva z půlky limetky
1 celozrnný rohlík

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olej, máslo a dáme na něj restovat pokrájenou cibulku. Když cibulka zesklovatí, tak přisypeme pokrájenou karotku a restujeme pár minut. Poté zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Okořeníme solí, pepřem a zázvorem podle chuti. Když je mrkev měkká, tak rozmixujeme na hladký krém. Přilijeme kokosové mléko, limetkovou šťávu a ještě prohřejeme. Rohlík nakrájíme na tenké plátky a opékáme na suché pánvi. Křupavé pečivo podáváme s karotkovým krémem, který jsem posypala mátou.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 45 Kč

 http://www.afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky