Losos s žampionovou omáčkou
SUROVINY:
250 g lososa
olivový olej
citronový pepř
sůl
2 šalotky
40 g mandlí
2 velké žampiony
1 velký stroužek česneku
šťáva z půlky limetky
hrnek smetany
sůl a pepř
POSTUP:
1. Lososa zbavíme šupin, opláchneme a následně osušíme. Potřeme jej olejem a okořeníme solí a citronovým pepřem. Lososa vložíme do trouby předehřáté na 180°C na 15 minut.
2. V pánvi rozpustíme máslo a dáme na něj restovat nasekanou šalotku a tenké plátky žampionů. Po chvilce přidáme hoblinky mandlí a prolisovaný česnek. Když česnek zavoní, tak směs zakápneme šťávou z limetky a zalijeme smetanou. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Pozvolna prováříme dokud nám omáčka nezhoustne do požadované hustoty. Podávala jsem s bramborem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 190 Kč
250 g lososa
olivový olej
citronový pepř
sůl
2 šalotky
40 g mandlí
2 velké žampiony
1 velký stroužek česneku
šťáva z půlky limetky
hrnek smetany
sůl a pepř
POSTUP:
1. Lososa zbavíme šupin, opláchneme a následně osušíme. Potřeme jej olejem a okořeníme solí a citronovým pepřem. Lososa vložíme do trouby předehřáté na 180°C na 15 minut.
2. V pánvi rozpustíme máslo a dáme na něj restovat nasekanou šalotku a tenké plátky žampionů. Po chvilce přidáme hoblinky mandlí a prolisovaný česnek. Když česnek zavoní, tak směs zakápneme šťávou z limetky a zalijeme smetanou. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Pozvolna prováříme dokud nám omáčka nezhoustne do požadované hustoty. Podávala jsem s bramborem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 190 Kč
Komentáře
Okomentovat