Rozmarýnový pstruh se salátem

SUROVINY:
1 pstruh
sůl a citronový pepř
lžíce sušeného rozmarýnu
2 oříšky másla
Na salát:
balení baby špenátu
150 g cherry rajčátek
2 předvařené červené řepy
50 g salátového balkánu
olivový olej
sůl a pepř
balzamiko
hrubozrnná hořčice

POSTUP:
1. Pstruha naporcujeme na dva filety, zbavíme šupin a pomocí pinzety ho zbavíme kostí. Pstruha opláchneme a osušíme. Okořeníme ho solí, citronovým pepřem a rozmarýnem. Dáme do zapékací misky a na každý filet dáme oříšek másla. Podlijeme malým množstvím vody a dáme péct při 180°C na asi 18 minut.
2. Špenát vložíme do velké mísy. Přidáme přepůlená cherry rajčátka, červenou řepu pokrájenou na tenké plátky a na kostičky pokrájený balkán. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř. Zálivku promícháme a vmícháme do salátu. Salát podáváme s upečeným pstruhem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 130 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=59

Komentáře

Oblíbené příspěvky