Thajské kokosové kari s krevetami

SUROVINY:
2 šalotky
lžička másla
lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
100 g krevet
chilli paprička
250 ml kokosového mléka
2 lžičky kari koření
šťáva z půlky limetky
sůl a pepř
160 g jasmínové rýže
2 bobkové listy
1 badyán
1 celá skořice

POSTUP:
Rýži dáme vařit podle návodu s tím rozdílem, že k rýži přidáme bobkový list, badyán a skořici. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a dáme na něj restovat na jemno pokrájenou šalotku. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme očištěné krevety. Po chvilce přidáme pokrájený česnek na tenké plátky. Když česnek zavoní, tak přilijeme kokosové mléko a limetkovou šťávu. Okořeníme kari kořením, solí, pepřem a podle vlastního uvážení chilli papričkou. Já dala asi 2 cm z papričky a bylo to středně ostré. Směs přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme tak 10 minut, dokud vše nezhoustne. Podávám s voňavou rýží.

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 160 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=20

Komentáře

Oblíbené příspěvky