Zeleninový krém s nivovými bagetami

SUROVINY:
1 lžíce másla
2 jarní cibulky
3 brambory
4 mrkve
2 kořenové petržele
zeleninový vývar
100 g fenyklu
lžíce nasekané petržele
1 dcl smetany
1 bageta
50 g nivy

POSTUP:
1. Bagetu pokrájíme na plátky a na každý kousek dáme trochu nastrouhané nivy. Dáme zapéci při 180°C asi na 10 minut.
2. V hrnci rozehřejeme máslo a dáme na něj zpěnit drobně pokrájenou cibulku. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme pokrájenou mrkev, kořenovou petržel, fenykl a malé kostičky brambor. Několik minut restujeme  a poté zalijeme vývarem. Přidáme ještě nasekanou petržel a vaříme do změknutí veškeré zeleniny. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem na jemný krém. Přilijeme ještě smetanu a ještě chvilku provaříme.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 55 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=62_122

Komentáře

Oblíbené příspěvky