Hermelín s fíkovou omáčkou a plněnými brambory

SUROVINY:
2 hermelíny
3 zralé fíky
6 lžic vody
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce medu
Na plněné brambory:
6 stejně velkých nových brambor
olivový olej
1 stroužek česneku
šalvěj
6 plátků sušené šunky
6 hranolek eidamu
sůl

POSTUP:
1. Brambory očistíme a v polovině každé brambory vykrojíme kulatý otvor. Otvor následně potřeme prolisovaným česnekem a naplníme lístkem šalvěje, šunkou a eidamem. Brambory zakapeme olivovým olejem a osolíme. Vložíme je do zapékací misky a zakryjeme jej víkem. Dáme do předehřáté trouby při 220°C na 30 minut.
2. Hermelíny z vrchní vrstvy nakrojíme a dáme péct při 200°C na 15 minut. Fíky pokrájíme a vložíme do malého rendlíku. Přidáme vodu, javorový sirup a med. Pozvolna prohříváme dokud se nám nevytvoří hmota podobná marmeládě. Fíkovou směsí ozdobíme hermelíny a podáváme společně s pečeným bramborem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 130 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky