Kuřecí steak se salátem caprese a řepovou kaší

SUROVINY:
1 kuřecí prso
sůl a pepř
sušená šalvěj
olivový olej
Na pyré: 
1 řepa  
2 brambory 
pár lžic smetany
Na salát:
180 g cherry rajčátek
1 mozzarella
olivový olej
balzamiko
sůl a pepř

POSTUP:
1. Prso podélně přepůlíme, okořeníme solí, pepřem a šalvějí. Steaky zakápneme oliovým olejem a déme zprudka restovat na suchou, rozpálenou pánev. Orestujeme z obou stran, poté plotynku vypneme a necháme ještě 8 minut dojít aby maso bylo hotové i uvnitř. 
2. Řepu zbavíme slupky, pokrájíme ji na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody. Asi po 20 minutách přidáme na kostičky pokrájené brambory. Když je zelenina měkká, tak vodu slijeme a přidáme smetanu. Rozmixujeme na hladkou kaši.
3. Rajčata a mozzarellu pokrájíme na kousky a vložíme do mísy.  V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, sůl a pepř. Řádně promícháme a vmícháme do salátu.Steak podáváme se salátem a řepovou kaší.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 2 
Orientační cena: 75 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=61

Komentáře

Oblíbené příspěvky