Pstruh plněný sýrem s pečenou zeleninou

SUROVINY:
2 pstruhy
1 mozzarella
1 lžíce grana padana
sušená rajčátka v oleji
hrst nasekané bazalky
sůl a pepř
Na pečenou zeleninu:
2  velké mrkve
půl celeru
2 velké brambory
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

POSTUP:
1. Zeleninu zbavíme slupky a vše pokrájíme na hranolky. Zeleninu vložíme do mísy a zalijeme studeno vodou. Necháme 30 minut ve vodě.
2. Pstruhy zbavíme ploutví, hlavy a podélně ho přepůlíme. Zbavíme ho kostí, šupin, opláchneme vlažnou vodou a osušíme. Rybu okořeníme solí a pepřem. Mozzarellu a rajčátka pokrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme také nasekanou bazalku, sýr grana padana a promícháme. Tuto směs následně navrstvíme na jednu část pstruha a druhou částí přiklopíme. Svážeme provázkem a pečeme pří 180°C asi 25 minut.
3. Zeleninu scedíme a osušíme. Vložíme zpět do mísy, přilijeme k ní olej, okořeníme solí, pepřem a řádně promícháme. Vložíme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct při 200°C do změknutí a zezlátnutí. Pečenou zeleninu podáváme se pstruhem.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 2 
Orientační cena: 170 Kč

http://www.afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky