Italské rizoto s pancettou a sušenými rajčátky

SUROVINY:
1 cibule
lžíce olivového oleje
40 g pancetty
1 kuřecí prso
200 g rýže
1 šálek smetany
pár sušených rajčátek
čerstvá bazalka
půl hrnku vývaru
1 lžička kari koření
2 lžíce parmezánu + na posypání

POSTUP:
Rýži uvaříme podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm pokrájenou cibulku společně s pancettou. Po zesklovatění přidáme na kostičky pokrájené kuřecí maso a restujeme dokud se maso nezatáhne.  Poté přilijeme kuřecí vývar, přidáme pokrájená rajčátka, kari koření, sůl a pepř. Pozvolna dusíme dokud se nám vývar skoro neodpaří. Přilijeme smetanu, přisypeme nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku a směs prohřejeme. Tuto směs smícháme s přecezenou rýží a na talíři posypeme parmezánem a zdobíme bazalkou.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 70 Kč


http://www.afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky