Mrkvový krém s tyčinkami

SUROVINY:
2 jarní cibulky
3 brambory
5 mrkví
lžíce oleje
zeleninový vývar
muškátový oříšek
lžíce ovesných vloček
30 g lučiny
sůl a pepř
Na tyčky:
listové těsto
sýr gorgonzola

POSTUP:
1.
Na troše oleje zpěníme pokrájenou jarní cibulku. Brambory i mrkev zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Asi 3 minutky restujeme a poté zalijeme vývarem. Přisypeme také ovesné vločky a okořeníme solí a pepřem. Pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.
2. Mezitím než Vám zelenina změkne, tak si upečeme tyčky s gorgonzolou. Listové těsto rozválíme na tenký plát, pokrájíme na dlouhé tenké tyčky a posypeme je nastrouhaným sýrem. Pečeme při 180°C do zezlátnutí.
3. Když je zelenina měkká, tak do polévky přidáme lučinu, špetku muškátového oříšku a rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém. Mrkvový krém podáváme s tyčinkami.

Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=40

Komentáře

Oblíbené příspěvky