Panenka s avokádovým salátem a okurkovým dipem

SUROVINY:
2 malé vepřové panenky
sůl a pepř
olivový olej
Na salát:
1 avokádo
250 g cherry rajčátek
lžička olivového oleje
sůl a pepř
Na dip:
1 okurka
1 malý bílý jogurt
1 stroužek česneku
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Vepřové panenky pomažeme olivovým olejem a okořeníme je solí a pepřem. Na suché nepřilnavé pánvi je zprudka orestujeme ze všech stran. Poté je necháme 10 minut odpočinout a následně je dáme na 15 minut do trouby při 200°C.
2. Avokádo zbavíme slupky a pecky. Pokrájíme ho na kostičky a vložíme do mísy. Rajčátka přepůlíme a přidáme je k avokádu. Salátek okořeníme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem. Salátek pečlivě promícháme.
3. Okurku zbavíme slupky a nastrouháme ji na jemném struhadle. K okurce přidáme bílý jogurt, prolisovaný česnek a podle chuti sůl a pepř. Pečlivě promícháme a podáváme s teplou panenkou a salátem z avokáda.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 145 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22

Komentáře

Oblíbené příspěvky