Plněné žampiony s vůní Itálie

SUROVINY:
6 velkých žampionů
1 lžíce másla
2 šalotky
100 g čerstvého špenátu
sůl a pepř
40 g kešu oříšků
4 lžíce pesta Panzani
5 sušených rajčátek
parmezán na posypání

POSTUP:

Žampiony očistíme, zbavíme nožičky a lžičkou ještě vydlabeme. V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm na jemno pokrájené šalotky. Po chvilce přidáme pokrájené nožky žampionů. Restujeme do zezlátnutí. Poté přidáme čerstvý špenát, nudličky rajčátek, nasekané kešu oříšky a pesto. Pozvolna dusíme asi 5 minut a závěrem podle chuti osolíme a opepříme. Vydlabané žampiony plníme touto směsí, posypeme nastrouhaným parmezánem a pečeme při 200°C asi 25 minut. Podávala jsem se šťouchaným bramborem obohacený o špenát.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 90 Kč



http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=39

Komentáře

Oblíbené příspěvky