Celerový krém s nočky
SUROVINY:
1 malý celer
1 cibule
2 brambory
zeleninový vývar
olej
2 stroužky česneku
půl šálku smetany
muškátový oříšek
kurkuma
Na nočky:
100 g gervais
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička lahůdkové mleté papriky
1 lžíce nastrouhaného parmezánu
lžíce nasekané bazalky
POSTUP:
1. Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na troše oleje. Celer a brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, kurkumu a vaříme do změknutí.
2. V mističce smícháme gervais, bílý jogurt, mletou papriku, bazalku a parmezán. Vidličkou řádně promícháme a pomocí dvou lžic tvoříme nočky.
3. Když máme zeleninu měkkou, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Přilijeme smetanu a okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krém posypeme lahůdkovou paprikou a zdobíme nočky z gervais.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč
1 malý celer
1 cibule
2 brambory
zeleninový vývar
olej
2 stroužky česneku
půl šálku smetany
muškátový oříšek
kurkuma
Na nočky:
100 g gervais
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička lahůdkové mleté papriky
1 lžíce nastrouhaného parmezánu
lžíce nasekané bazalky
POSTUP:
1. Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na troše oleje. Celer a brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, kurkumu a vaříme do změknutí.
2. V mističce smícháme gervais, bílý jogurt, mletou papriku, bazalku a parmezán. Vidličkou řádně promícháme a pomocí dvou lžic tvoříme nočky.
3. Když máme zeleninu měkkou, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Přilijeme smetanu a okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krém posypeme lahůdkovou paprikou a zdobíme nočky z gervais.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč
Komentáře
Okomentovat