Hráškový krém s dobrotami

SUROVINY: 
500 g hrášku
1 cibule
2 brambory
lžíce oleje
zeleninový vývar
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř
50 ml smetany
Na ozdobu:
30 g parmezánu + 35 g eidamu
1 filet ze pstruha + olivový olej + citronový pepř + sůl
bageta
6 pátků slaniny
150 g žampionů

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku. Brambory zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a společně s hráškem vsypeme k cibulce. Zprudka restujeme asi 10 minut. Poté zalijeme vývarem a vaříme do úplného změknutí.
2. Mezitím pokrájíme bagetu a vyskládáme ji na plech. Dáme ji péct pod program gril do zezlátnutí. Druhý plech vysteleme pečícím papírem a nasypeme na něj nastrouhaný parmezán smíchaný s nastrouhaným eidamem. Vytvoříme 6 placiček a dáme zapéci na asi 5 minut při 180°C. Poté necháme vychladnout a ony nám ztvrdnou. Pokrájené žampiony orestujeme na troše oleje do zezlátnutí. Okořeníme je solí a pepřem. Pstruha pokrájíme na 6 dílů, okořeníme citronovým pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem a dáme zapéci při 190°C na asi 14 minut. Slaninku na suché pánvi opražíme do zezlátnutí.
3. Když máme zeleninu měkkou, tak polévku okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku rozmixujeme do hladkého krému. Přilijeme smetanu a ještě chvilku prohřejeme. Polévku podáváme ozdobenou všemi dobrotami, které jsme si připravili.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 6
Orientační cena: 80 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=62

Komentáře

Oblíbené příspěvky