Krevetový salát s avokádem a rajčátky

SUROVINY:
160 g krevet
1 jarní cibulka
lžíce olivového oleje
lžička másla
1 stroužek česneku
šťáva z jedné limetky
pár lístků máty
chilli vlákna
1 dcl. bílého vína
sůl a pepř
Na salát:
2 avokáda
250 g cherry rajčátek
sůl a pepř
lžíce piniových oříšků
lžíce nastrouhaného parmezánu

POSTUP:
1.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zpěníme ji. Po chvilce přidáme na plátky pokrájený česnek, očištěné krevety, chilli vlákna a pokrájenou mátu. Poté je zakápneme limetkou, zalijeme vínem a krevety podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna dusíme asi 5 minut do zhoustnutí omáčky. Pánev dáme pryč z plotny a necháme směs vychladnout.
2. Avokádo zbavíme slupky, pecky a pokrájíme ho na kostičky. Rajčátka pokrájíme na kolečka a společně s avokádem přisypeme k vychladlým krevetám. Salátek řádně promícháme a podle chuti okořeníme solí a pepře. Na čisté suché pánvi opražíme do zezlátnutí piniové oříšky. Salátek zdobíme nastrouhaným parmezánem, chilli vlákny a piniovými oříšky.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 210 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky