Bazalkové fettuccine s rajčaty

SUROVINY:
250 g bazalkových fettuccine (www.fajnapasta.cz)
10 středně velkých rajčat
1 šalotka
2 stroužky česneku
2 mozzarelly
petržel
olivový olej + lžíce másla
sůl a pepř
Na pečená rajčátka:
cherry rajčátka na větvičce
olivový olej
sůl a pepř
sušený česnek

POSTUP:
1.
Bazalkové fettuccine dáme vařit podle návodu. Rajčata si při vršku nařízneme, spaříme horkou vodou a slupku oloupeme. Šalotku nasekáme najemno a zpěníme ji na pánvi, kde jsme rozehřáli olej s máslem. Po chvilce přidáme na tenoučké plátky pokrájený česnek. Když česnek zavoní, tak přisypeme nasekaná oloupaná rajčata. Směs okořeníme solí, pepřem a pozvolna dusíme asi 10 minut.
2. Cherry rajčátka dáme do zapékací mísy, zakápneme olivovým olejem, okořeníme solí, pepřem a česnekem. Pečeme při 180°C asi 10 minut.
3. Do horké rajčatové směsi vmícháme scezené těstoviny, pokrájenou mozzarellu a nasekanou petrželku. Směs promícháme a můžeme podávat společně s pečenými rajčátky.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 140 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky