Lívance s marmeládou a vanilkovým krémem
SUROVINY:
150 g hladké mouky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
200 ml mléka
3 lžíce olivového oleje
Náplň:
1 smetana ke šlehání
2 vanilkové lipánky
domácí jahodová marmeláda
čerstvé jahody
skořicový cukr
POSTUP:
1. Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám a metlou zpracujeme v hladké těsto, 20 minut necháme nabobtnat. Na suchou pánev vlijeme asi 1 vrchovatou lžíci těsta a opečeme lívance do zlatavé barvy z obou stran.
2. Smetanu vyšleháme na tuhou směs a smícháme ji s lipánky. Podle chuti můžete ještě dochutit moučkovým cukrem. Následně lívance potíráme marmeládou, zdobíme vanilkovým krémem, čerstvými jahodami a posypeme skořicovým cukrem.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč
150 g hladké mouky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
200 ml mléka
3 lžíce olivového oleje
Náplň:
1 smetana ke šlehání
2 vanilkové lipánky
domácí jahodová marmeláda
čerstvé jahody
skořicový cukr
POSTUP:
1. Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám a metlou zpracujeme v hladké těsto, 20 minut necháme nabobtnat. Na suchou pánev vlijeme asi 1 vrchovatou lžíci těsta a opečeme lívance do zlatavé barvy z obou stran.
2. Smetanu vyšleháme na tuhou směs a smícháme ji s lipánky. Podle chuti můžete ještě dochutit moučkovým cukrem. Následně lívance potíráme marmeládou, zdobíme vanilkovým krémem, čerstvými jahodami a posypeme skořicovým cukrem.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč
Komentáře
Okomentovat