Dip z pečeného lilku „Baba ganoush“

SUROVINY:
2 lilky
2 malé stroužky česneku
1 lžíce tahini (pasta ze sezamových semínek- mají ve zdravé výživě)
šťáva z jedné půlky citrónu
lžička olivového oleje
sůl a pepř
nasekaná petrželka

PŘÍPRAVA:
1.
Troubu si předehřejeme na zhruba 220 °C. Lilky opláchneme, osušíme a ze všech stran propícháme vidličkou. Vložíme je na plech vystlaný pečícím papírem a pečte asi 1 hodinu.
2. Po vychladnutí lilky podélně překrojíme a lžící z nich vydlabeme dužinu, kterou vložíme rovnou do mixéru. Slupku z lilků vyhodíme.
3. K lilku přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše rozmixujeme na jemný dip, který ozdobíme nasekanou petrželkou. Dip sem podávala s opečeným toastovým chlebem.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky