Avokádová se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
2 čerstvé kaiserky
1 avokádo
1 malá jarní cibulka
půl limetky
půl stroužku česneku
pár sušených rajčátek
sůl a pepř
2 vejce
1 lžíce octa
1 l vody

POSTUP:
1.
Avokádo zbavíme slupky, pecky a nasekáme ho na malé kostičky. Přidáme prolisovaný česnek, šťávu z limetky, nakrájená rajčátka, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme a mažeme na přepůlené kaiserky.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Podáváme je s kaiserkami pomazanými avokádovou pomazánkou. Já ještě ozdobila chilli proužky a vajíčko osolila a opepřila.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky