Křupavé květákové placičky s čedarem a dipem

SUROVINY:
1/2 uvařeného květáku
120 g čedaru
2 vejce
sůl a pepř
3 lžíce hladké mouky
hrst hoblinek mandlí
Na dip:
1 zakysaná smetana
1 malý stroužek česneku
oblíbené bylinky (bazalka, pažitka petržel...)
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Do mísy dáme vychladlý uvařený květák, nastrouhaný čedar, vejce, podle potřeby sůl a pepř, hladkou mouku a mandle. Směs řádně promícháme a po hrudkách vkládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Já si pomohla formičkami na přílohy, abych měla dokonalý tvar. Dáme do vyhřáté trouby péct při 200°C do zezlátnutí.
2. Do malé misky dáme zakysanou smetanu, prolisovaný stroužek česneku, nasekané bylinky podle své libosti, sůl a pepř podle chuti. Dip řádně promícháme a podáváme s placičkami.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky