Salát s uzeným lososem se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
1 zralé avokádo
3 rajčata
1 mozzarella
pár listů čerstvé bazalky
100 g uzeného lososa
olivový olej
balzamikový ocet
sůl a pepř
uzený losos
2 vajíčka
1 litr vody
lžíce octa

POSTUP:
1.
Avokádo a rajčata pokrájíme na proužky a dáme do mísy. Mozzarellu pokrájíme na kostičky, bazalku nasekáme a přidáme do mísy. V hrnku smícháme olej, balzamikový ocet, sůl, pepř a opatrně vmícháme do salátu.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Salát servírujeme s uzeným lososem a zastřeným vajíčkem, které osolíme a opepříme. Je to ideální lehká večeře.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky