Zeleninový krém se smaženým květákem

SUROVINY:
olivový olej
lžíce másla
1/4 květáku + pár malých růžiček
2 brambory
1/4 celeru
2 kořenové petržele
zeleninový vývar
sůl a pepř
muškátový oříšek
hoblinky mandlí
dýňový olej

POSTUP:
Kořenovou zeleninu zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Květák rozebereme na drobné růžičky. Olej s másle rozehřejeme v hrnci a všechnu zeleninu na něm pár minut restujeme. Poté zalijeme vývarem a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny. Do polévky podle potřeby přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Řádně rozmixujeme. Malé květákové růžičky osmažíme do zlatavé barvy na oleji. Polévku podáváme ozdobenou smaženým květákem, zakápnutou dýňovým olejem a posypanou hoblinkami mandlí.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky