Losos s hranolkami a dipem

SUROVINY:
1 filet z lososa
2 středně velké brambory
sůl a pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
olivový olej
1 zakysaná smetana
1 lžíce tatarské omáčky
půl malého stroužku česneku

POSTUP:
1. Lososa zbavíme slupky a pokrájíme ho na hranoly bez kůže. Osolíme a opepříme ho. Následně obalíme v klasickém trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka).
2. Brambory nakrájíme na tenké hranolky a dáme je na 15 minut do studené vody, tak je zbavíme přebytečného škrobu. Následně je osušíme a dáme na plech, vystlaný pečícím papírem. Hranolky osolíme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C a pečeme do zezlátnutí.
3. Obaleného lososa osmažíme na troše oleje do zlatavé barvy. V misce smícháme zakysanku, tatarku, prolisovaný česnek a dip řádně promícháme. Lososa podáváme s hranolky a dipem.

www.afashion.cz

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky