Losos s hranolkami a dipem
1 filet z lososa
2 středně velké
brambory
sůl a pepř
hladká
mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
olivový
olej
1 zakysaná
smetana
1 lžíce
tatarské
omáčky
půl malého
stroužku česneku
POSTUP:
1. Lososa
zbavíme
slupky a pokrájíme
ho na hranoly bez kůže. Osolíme
a opepříme
ho. Následně
obalíme
v klasickém
trojobalu (mouka, rozšlehané
vajíčko,
strouhanka).
2. Brambory
nakrájíme
na tenké
hranolky a dáme
je na 15 minut do studené
vody, tak je zbavíme
přebytečného
škrobu. Následně
je osušíme
a dáme
na plech, vystlaný
pečícím
papírem.
Hranolky osolíme
a zakápneme
olivovým
olejem. Pečeme v předehřáté
troubě na 200°C
a pečeme do zezlátnutí.
3.
Obaleného lososa osmažíme
na troše oleje do zlatavé barvy.
V misce smícháme zakysanku, tatarku,
prolisovaný česnek a dip řádně promícháme. Lososa podáváme s
hranolky a dipem.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazat