Brusinková paštika s mandlemi

SUROVINY:
700 g kuřecích jater
1 cibule
200 ml bílého vína
250 ml šlehačky
rozmarýn
sůl a bílý pepř
máslo
hrst sušených brusinek
hrst nasekaných oloupaných mandlí

POSTUP:
Ve větší pánvi zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájená játra a zprudka orestujeme. Podlijeme bílým vínem a za občasného míchání necháme víno vydusit. Okořeníme solí, pepřem, rozmarýnem a zalijeme šlehačkou, vaříme do mírného zhoustnutí. Směs přendáme do mixéru a rozmixujeme. Do paštiky přisypeme nasekané mandle a brusinky. Zapékací mističky vypláchneme studenou vodou a naplníme paštikou. Povrch uhladíme, ozdobíme mandlemi a přelijeme rozpuštěným máslem, aby paštika neoschla. Necháme ztuhnout v lednici. Paštiku podáváme s pečivem.



www.afashion.cz


Komentáře

Oblíbené příspěvky