Skořicové toasty s jahodami
4 toastové chleby
2 žloutky
1 dcl mléka
2 lžičky skořice
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce másla
1 zakysaná smetana
lžička vanilkového cukru
hrnek jahod
POSTUP:
1. Mléko vyšleháme se žloutky. Skořici smícháme s moučkovým cukrem. Chleby namáčíme z obou stran do žloutků a poté do cukru. V pánvi rozehřejeme máslo a chleby restujeme z obou stran. Poté dáme do trouby a pečeme ještě 10 minut při 200°C.
2. V misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Jahody očistíme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do smetany. Sladké toasty podáváme se zakysanou smetanou s jahodami.
Komentáře
Okomentovat