Králík na pivu a česneku
SUROVINY:
1 králík
1 světlé pivo
1 lžíce soli
1 dcl oleje
půl lžíce drceného kmínu
špetka sušeného tymiánu
1 palička česneku
100 g plátků anglické slaniny
POSTUP:
1. Nejprve si připrávíme zálivku. Do mísy nalijeme pivo, přidáme sůl, olej, drcený kmín, tymián a česnek. Polovinu paličky česneku prolisujeme a druhou půlku nakrájíme na plátky. Zálivku řádně promícháme.
2. Králíka naporcujeme, dáme do pekáče a zalijeme zálivkou. Králíka poklademe plátky slaniny a dáme péct zakryté na 2 hodiny při 200°C. Podáváme s rýží.
1 králík
1 světlé pivo
1 lžíce soli
1 dcl oleje
půl lžíce drceného kmínu
špetka sušeného tymiánu
1 palička česneku
100 g plátků anglické slaniny
POSTUP:
1. Nejprve si připrávíme zálivku. Do mísy nalijeme pivo, přidáme sůl, olej, drcený kmín, tymián a česnek. Polovinu paličky česneku prolisujeme a druhou půlku nakrájíme na plátky. Zálivku řádně promícháme.
2. Králíka naporcujeme, dáme do pekáče a zalijeme zálivkou. Králíka poklademe plátky slaniny a dáme péct zakryté na 2 hodiny při 200°C. Podáváme s rýží.
Komentáře
Okomentovat