Panenka s třešňovou omáčkou

SUROVINY:
vepřová panenka
olivový olej
sůl a pepř
Na omáčku:
hrnek zralých vypeckovaných třešní
1 dcl vody
lžíce třtinového cukru
lžička limetkové šťávy
3 lístky máty
sůl
lžička solamylu

POSTUP:
1.
Panenku očistíme, osolíme, opepříme a do panenky vetřeme olivový olej. V pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku na něm zprudka orestujeme. Přendáme ji do zapékací misky a pečeme při 180°C asi 12 minut. Poté necháme 10 minut odpočinou při pokojové teplotě.
2. Do rendlíku nasypeme třešně, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, přidáme špetku soli, limetkovou šťávu, mátu na provonění a necháme pozvolna probublávat. Solamyl smícháme s trochou vody a vmícháme do omáčky. Dusíme dokud nám omáčka nezhoustne.
3. Panenku pokrájíme na plátky a podáváme se šťouchaným bramborem a třešňovou omáčkou.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky