Trhanec s meruňkami

SUROVINY:
500 ml mléka
250 g polohrubé mouky
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
špetka soli
50 g cukr krupice
35 g másla + 50 g na pečení
5 meruněk
lžíce třtinového cukru
moučkový cukr
bílý jogurt

POSTUP:
1.
Mléko nalijte do mísy, přisypte mouku a dobře rozšlehejte. Po jednom přidávejte žloutky, sůl, cukr a 35 g rozpuštěného másla. Nakonec do těsta vmíchejte i tuhý sníh z bílků. Máslo na pečení rozpusťte ve větší pánvi, vlijte část těsta tak, abyste vytvořili palačinku vysokou půl centimetru, a z obou stran ji opečte. Zopakujte do spotřebování těsta.
2. V jiné pánvi nechte mezitím prohřát na plátky pokrájené meruňky s cukrem a pozvolna duste asi 5 minut. Meruňky nám pustí šťávu. Upečené těsto natrháme na kousky a servírujeme na talíře. Posypeme moučkovým cukrem, přidáme meruňkovou směs, bílý jogurt a dozdobíme mátou. Podávejte teplé.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky