Zapečený špenát s lososem
SUROVINY:
200 g baby špenátu
1 jarní cibulka
lžíce másla
1 stroužek česneku
sůl a pepř
citronový pepř
strouhaný parmezán
1 dcl smetany
1 filet lososa
hrst piniových oříšků
150 g cherry rajčat
POSTUP:
1. V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibulku. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme na plátky pokrájený česnek a po chvilce i čerstvý špenát. Zalijeme smetanou, přisypeme parmezán a pozvolna dusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
2. Lososa zbavíme kůže a pokrájíme na kostičky. Ochutíme ho solí a citronovým pepřem. Do zapékací misky rozprostřeme špenátovou směs, přidáme kostky lososa, přepůlená rajčátka, posypeme oříšky a parmezánem. Dáme zapéci na 15 minut při 170°C.
200 g baby špenátu
1 jarní cibulka
lžíce másla
1 stroužek česneku
sůl a pepř
citronový pepř
strouhaný parmezán
1 dcl smetany
1 filet lososa
hrst piniových oříšků
150 g cherry rajčat
POSTUP:
1. V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibulku. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme na plátky pokrájený česnek a po chvilce i čerstvý špenát. Zalijeme smetanou, přisypeme parmezán a pozvolna dusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
2. Lososa zbavíme kůže a pokrájíme na kostičky. Ochutíme ho solí a citronovým pepřem. Do zapékací misky rozprostřeme špenátovou směs, přidáme kostky lososa, přepůlená rajčátka, posypeme oříšky a parmezánem. Dáme zapéci na 15 minut při 170°C.
Komentáře
Okomentovat