Perníkové muffiny s krémem a třešněmi

SUROVINY:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vajíčko
1 kypřící prášek do perníku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
Na krém:
1 mascarpone
1 malý bílý jogurt
vanilkový cukr
Třešňová omáčka:
hrnek vypeckovaných třešní
1 dcl portského vína
1 dcl vody
lžíce cukru
lžička solamylu

POSTUP:
1.
Ze všech surovin vymícháme jemné těsto. To následně vléváme do silikonových forem na muffiny. Muffinová forma by měla být do 3/4 naplněná. Pečeme asi 20 minut při 180°C.
2. Do malého rendlíku vložíme třešně, přilijeme víno, vodu, přisypeme cukr a pozvolna dusíme a zredukujeme na minimum. Aby nám vznikla hustší omáčka. Můžeme si pomoci přidáním solamylu.
3. Mascarpone vyšleháme s jogurtem a vanilkovým cukrem na jemný krém. Muffiny servírujeme přepůlené a řeznou stranu potřeme vrstvou krému a přelijeme třešněmi.


www.afashion.cz
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky